Typlessen

Typlessen kunnen voor alle kinderen vanaf 9 jaar georganiseerd worden. Ik werk met de methode 2Hands4Kids Typen. Dit is de nieuwste versie van de typmethode TypTien. Deze methode is er op gericht om iedereen op een speelse manier vlot te leren typen op een computer.

Voor kinderen met fijn motorische problemen, dyspraxie, dysortografie, dysgrafie of zelfs dyslexie wordt er een individueel lessenpakket samengesteld. Deze kinderen hebben het vaak heel moeilijk om te schrijven, waardoor ze op school moeite hebben hun kennis over te brengen. Werken op een computer zou voor deze groep van kinderen een hulp kunnen zijn, maar daarvoor moeten ze kunnen typen. Dit is perfect mogelijk via de methode 2Hands4Kids Typen. Deze kinderen hebben vaak ook recht op terugbetaling via de mutualiteit als deze typlessen worden opgenomen in een breder remediëringsprogramma.

Maar ook voor anderen kinderen is het een handige methode. Kunnen werken met pc, laptop, tablet,… is in onze huidige maatschappij onontbeerlijk. Ook zij kunnen dus een typcursus komen volgen. Vaak wordt er dan in kleine groepjes gewerkt van 3 tot 6 kinderen. Een typcursus bestaat uit 10 lessen en aan het einde wordt een test afgenomen waarna (meestal) een diploma behaald wordt.

Door gebruik te maken van therapeutische inzichten in het motorisch leren van kinderen is een unieke aanpak ontstaan. Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleuren, prenten, verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen, … Bewust met iets anders bezig zijn om het onbewuste in één keer goed te automatiseren! Eerst worden de letters aangeleerd en de letterposities geautomatiseerd om daarna de snelheid wat op te drijven.

In 10 lessen leren de kinderen blind typen en kennen ze een volledig toetsenbord van buiten.

De lessen worden aangeboden in kleine groepjes (3 tot 6 kinderen) voor kinderen vanaf 9 jaar.

Voor meer info kan je mailen naar wynantskelly@gmail.com of bellen naar 0485/78 06 47.

Telefonisch bereikbaar

van 08.30u tot 12.00u
van 13.30u tot 17.00u
van 18.00u tot 20.00u

(elke werkdag uitgezonderd dinsdagvoormiddag)

Bericht aan de patiënt

Officiële gegevens kinesitherapeuten

Tarievenposter 2021 - Geconventioneerde kinesitherapeuten

Tarievenposter 2021 - Gedeconventioneerde kinesitherapeuten

Bij wie kan je hiervoor terecht?