Kelly Wynants

Kinesitherapeute/ Psychomotoriek/ Schrijfmotoriek/ Typelessen/ Auticoach
014/37 17 22

Ik ben geboren op 2 januari 1983 en woon met mijn 2 zonen in Retie. Aan de universiteit in Gent behaalde ik in 2007 mijn diploma van Master in de locomotorische revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Als keuzevak volgde ik sportrevalidatie en sportfysiologie. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen in verschillende Gentse ziekenhuizen en bij enkele kinesitherapeuten in Oostende en De Panne. Tijdens mijn laatste stage heb ik kennis gemaakt met de psychomotorische begeleiding van kinderen en wist ik meteen dat ik daar mijn beroep van wilde maken.

Ik had het geluk de eerste jaren te kunnen samenwerken met een ervaren Bobath-therapeut. In 2012 voltooide ik dan de opleiding Psychomotoriek bij Wendy Peerlings om mijn kennis op het vlak van de psychomotorische begeleiding van kinderen nog verder uit te breiden. In die periode heb ik ook enkele jaren als kinesitherapeute gewerkt in het bijzonder onderwijs.

Via allerlei bijscholingen en vormingen heb ik mij ondertussen verder bekwaamd in het behandelen van baby’s en kinderen. Ik heb mij gespecialiseerd in het behandelen van lateralisatie problemen, psychomotorische ontwikkelingsproblemen, visuomotorische problemen en ruimtelijke oriëntatie problemen. Verder heb ik mij extra toegelegd op het begeleiden van kinderen met ASS, DCD, ADHD of een meervoudig probleem.

Verder geef ik regelmatig typelessen aan kinderen via de methode 2hands4kids typen. En begeleid ik kinderen en hun gezin als auti-coach. Mijn interesse in het behandelen van kinderen is nog steeds groot en ik wil mij hier in de toekomst nog meer in gaan verdiepen en bekwamen om zo steeds meer inzichten te krijgen in de ontwikkeling van kinderen.