Over Patri Corpus

Welkom op de nieuwe website van Patri Corpus (een gebouw voor het lichaam). Het idee om een multidisciplinair (para)medisch centrum op te richten is altijd al een droom geweest van kinesitherapeut en osteopaat DO Erik Gys, initiatiefnemer en zaakvoerder van het centrum. Deze formule is in Nederland al langer succesvol, maar in België nog betrekkelijk nieuw.

Om een dergelijk centrum te kunnen realiseren werd de oude bakkerij 'Van Waelderen' aan de Molsebaan aangekocht en werd architect Wouter Peeters benaderd om een ontwerp te maken.

Net voor de definitieve indiening van de plannen was er echter de mogelijkheid om ook het naastliggende pand van LDD te kopen. Na heel wat cijferwerk en plannen hertekenen kwam dan het huidige project tot stand.

De afbraak startte in augustus 2011 en in oktober 2011 werd gestart met de opbouw.

Patri is de afkorting van patrimonium, wat men hier moet zien als 'gebouw'. Corpus is het latijnse woord voor 'het lichaam'. Patri Corpus betekent in dit verband dus 'een gebouw voor het lichaam'.

Per 1 januari 2013 werden de deuren van Patri Corpus geopend. Het totale project omvat 568m² (para)medische ruimte op het gelijkvloers en drie nieuwbouw appartementen daarboven. De bestaande bouw werd volledig geïntegreerd in de nieuwbouw.

Op dit moment kunt u in ons centrum terecht voor een uitgebreid aanbod aan (para) medische behandelingen. Iedere therapeut werkt als zelfstandige, maar heeft uiteraard onderling overleg met collega’s wanneer dit de patiënt ten goede komt. Zo kunnen complementaire of alternatieve behandelingen vaak binnen Patri Corpus verzorgd worden.

De grootste oppervlakte is in gebruik door de groepspraktijk van Erik Gys, die kinesitherapie en osteopathie omvat. Deze praktijk bestaat sinds 1988 en was voorheen enkele deuren verderop gevestigd.