Behandeling

Deze is steeds pijnvrij en zonder enig risico. Er gebeuren geen manipulaties! Er wordt op het ritme van de baby zacht gewerkt. Het kan wel zijn dat de baby weent, maar meestal vallen deze na even gewoon in slaap.

De eerste behandeling ben je iets meer dan een uur met je baby aanwezig. Je krijgt uitgebreide uitleg en er worden heel wat tips bezorgd. Zorg ervoor dat de baby geen honger heeft tijdens dit uur. Voeden kan meteen na de behandeling, indien nodig, in de (borst)voedingsruimte, waar je ook je baby kan verschonen.

Er worden afspraken gemaakt hoe je zelf de evaluatie doet en wat je thuis zelf kan doen als 'handling'. De behandeling is interactief en graag zijn beide ouders bij de eerste behandeling aanwezig.

Gemiddeld worden baby ' s 3 tot 5x behandeld. De meeste baby's komen rond de vierde à vijfde week al in behandeling.

Doel is om medicatie proberen te vermijden of als dit in samenspraak met de kinderarts toch dient toegediend te worden is de betrachting om dit in tijd te beperken.

De volgende behandelingen duren telkens een half uur. Zorg er dan voor dat je baby minstens 1 u voordien de voeding binnen heeft.

Elke keer evalueren we samen hoe het is. Per mail kan er tussentijds informatie worden gevraagd.