Elia Vos

Kinesitherapeute / Psychomotoriek / Bobath
014/37 17 22

Ik ben  geboren op 17 november 1993 en ben sindsdien een geboren en getogen Desselaar.  Ik ging naar de lagere school in vrije basisschool De Wegwijzer in Dessel. Vervolgens ging ik naar de het Sint-Jan Berghmanscollege te Mol. Hier volgde ik eerst 4 jaar Latijn-wetenschappen, nadien 2 jaar wetenschappen-wiskunde. Hier studeerde ik in 2011 af.

Van jongs af aan ben ik sportief in de weer. Zo speelde ik sinds mijn 5 jaar basket. Ook speel ik al enkele jaren tennis en ga ik elk jaar de bergen opzoeken om te snowboarden. Hiernaast was ik ook enkele jaren leiding op de speelpleinwerking in Dessel.

Door mijn grote interesse in sport en het menselijk lichaam koos ik ervoor om na mijn middelbare studies kinesitherapie te gaan studeren aan de UHasselt. Ik behaalde hier in 2015 mijn bachelordiploma. In 2017 studeerde ik af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie. Ik koos de specialisatie pediatrie omdat ik altijd graag met kinderen heb gewerkt. Tijdens de verschillende stages die ik in deze richting volgde, oa. bij patri corpus, werd deze interesse alleen maar bevestigd. 

In augustus begon ik een vervanging in een groepspraktijk voor kinderen te Neerpelt. Hiernaast werk ik sinds januari als part-time kinesitherapeut in de Alfons Smet Residenties te Dessel wat voor een leuke afwisseling in het werk zorgt. Ik ben blij dat ik vanaf nu ook deel kan uitmaken van het Patri Corpus team.

In 2018 volgde ik de cursus ‘Psychomotorische ontwikkeling en remediërend leren bij kinderen’ van Wendy Peerlings. Hiernaast ben ik nog Bobath-therapeute. Ik zal dit jaar het Postgraduaat ‘Pediatrische revalidatie voor kinderen me neurologische aandoeningen’ volgen aan de KULeuven ism Ugent. Dit is een deeltijdse opleiding die ik zal volgen naast mijn werk als kinesitherapeute. Daarnaast heb ik een blijvende interesse in het leren van nieuwe dingen en zijn er nog verschillende cursussen die ik in de toekomst zal volgen.

Wat Elia Vos doet bij Patri Corpus