Ron Van Reet

(Sport) Kinesitherapeut / Personal Trainer / Osteopaat in opl.
014/37 17 22

Ik ben geboren op 6 mei 1995 in Mol. Ik ging ook in Mol naar de lagere (Vrije Basisschool in Wezel) en middelbare school (Rozenberg).

Van jongs af aan ben ik intensief bezig geweest met sport, vnl. voetbal, en droomde ik zoals veel jongens van een carrière als voetballer. Ik speelde in de jeugdreeksen o.a. bij Wezel Sport, Dessel Sport, Germinal Beerschot en ASV Geel. Na het doorlopen van de jeugdreeksen kreeg ik in 2014 een kans om bij het 1ste team van ASV Geel (toenmalig 2de klasse) het seizoen aan te vatten. Deze kans greep ik echter niet, waardoor ik besloot om op lager niveau te gaan voetballen en me te focussen op mijn studies.

Door zo graag bezig te zijn met sport koos ik in het secundair onderwijs voor de richting sportwetenschappen. Ik behaalde mijn diploma secundair onderwijs in 2013. Ook kwam ik door de sport al vroeg in contact met het beroep kinesitherapie, weliswaar als patiënt. Dit beroep sprak me erg aan, en daardoor ben ik dit na het secundair onderwijs gaan studeren aan de Universiteit van Hasselt. Ik behaalde op voldoende wijze mijn bachelordiploma in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie op 2 september 2017. Gedurende de 2 masterjaren werkte ik aan een thesis over de effecten van hoge intensiteitstraining (HIT) bij patiënten met lage rugpijn zonder duidelijke oorzaak. Deze thesis leverde geen grote resultaten op, maar leerde me veel bij over de behandeling van deze aandoening. Gedurende mijn 1ste masterjaar heb ik stage gelopen in twee ziekenhuizen (H. Hartziekenhuis in Mol en Jessa ziekenhuis in Hasselt) en een revalidatiecentrum (Revalidatiecentrum Kempen in Geel). In mijn 2de masterjaar koos ik voor de optie MSK – sport, wat staat voor algemene kinesitherapie met daarbovenop extra lessen waarin gefocust wordt op sportrevalidatie. Hierdoor kreeg ik de kans om stage te lopen in verschillende zelfstandige praktijken, o.a. in Mol (zelfstandige praktijk Jonas Roeymans), Balen (groepspraktijk Bert Van Hees) en Dessel (groepspraktijk Erik Gys). Tijdens deze stageperiodes werd het duidelijk dat ik wilde werken als kinesitherapeut in een zelfstandige groepspraktijk. Ik behaalde met onderscheiding mijn masterdiploma in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie op 3 juli 2019.

Verder ben ik gestart met de opleiding osteopathie. Ik koos voor deze opleiding omdat ik merkte, via de sport en mijn stageperiodes, dat dit een meerwaarde kan geven aan bepaalde behandelingen. Dit is een parttime opleiding van 4 jaar aan de IAO (International Academy of Osteopathy), die ik gedurende deze periode zal combineren met een fulltime job als kinesitherapeut.

Wat Ron Van Reet doet bij Patri Corpus