Marieke Vandecruys

Kinesitherapeute / Psychomotoriek / Osteopate in opl.
014/37 17 22

In 2014 startte ik met mijn studie Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, in eerste instantie voornamelijk uit interesse voor de werking van het menselijke lichaam en mijn passie voor sport.

In de loop van mijn studie merkte ik dat ik steeds meer geboeid raakte door de ontwikkeling van het kind en tijdens mijn stages viel het op dat werken met kinderen me enorm veel voldoening en energie gaf. Daarom koos ik in mijn laatste jaar uiteindelijk voor de specialisatie pediatrie.
Omgaan of zorgen voor kinderen voelt voor mij niet aan als ‘werken’ maar eerder als ‘boeiend’ en ‘verrijkend’. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en aan zijn eigen tempo. Met veel enthousiasme en plezier bied ik ondersteuning aan kinderen en jongeren in elke fase van hun ontwikkeling.

Aangezien ik sinds mijn kindertijd zelf alle mogelijke sporten beoefend heb (van paardrijden tot voetbal) en hierbij zelf de nodige blessures opliep, leg ik mij ook toe op de behandeling van blessures bij jonge sporters.

In de toekomst wil ik me zeker blijven bijscholen, o.a. door me verder te verdiepen in de psychomotorische ontwikkeling van het kind. In dit kader volg ik de cursus Psychomotorische Ontwikkeling en Remediërend Leren aan de hogeschool Thomas More.
Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het heel zinvol is om de kinesitherapeutische behandelingen te ondersteunen door de osteopathische denkwijze en technieken. Vanaf september 2019 start ik daarom via deeltijds onderwijs met de Master Osteopathie (IAO).

Wat Marieke Vandecruys doet bij Patri Corpus