Greet Cox

Ik ben geboren in Turnhout in 1970 en groeide op in de Kempen. Momenteel woon ik in Baarle-Hertog (Zondereigen). Mijn ouders waren zelfstandigen. Ze teelden tomaten onder glas en hadden een boomgaard met appels en peren. Tijdens de schoolvakanties werkte ik mee in het bedrijf.

Voor mijn middelbare school trok ik naar het Spijker in Hoogstraten en volgde daar de economische richting in het ASO. Daarna ging ik naar Diepenbeek en behaalde in 1992 mijn diploma Handels- en Financiële Wetenschappen  - optie KMO Management. Het studentenleven was fijn, ik vond er vooral mijn gading bij de studentenvereniging AIESEC Limburg. Deze vereniging maakte de brug tussen opleiding en praktijk. Van projectverantwoordelijke groeide ik door naar voorzitter van AIESEC Limburg, om daarna een jaar het voorzitterschap voor AIESEC België op te nemen. Een boeiende tijd met heel veel contacten in Vlaanderen, Wallonië en over heel de wereld.

In 1994 startte ik mijn loopbaan als beleggingsadviseur bij  een bank in Mechelen. Dat bleek al snel niet mijn ware passie te zijn. Ik stapte over naar de socio-culturele sector en werd programmadirecteur bij AFS Vlaanderen te Brussel. AFS organiseert interculturele uitwisselingen voor jongeren. Hier kon ik me helemaal in uitleven, maar toch miste ik na een tijd het ondernemerschap, het bedrijfsleven. In de zomer van 2001 werd ik leidinggevende van  een administratief team in een bedrijf te Antwerpen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor personeelszaken, promotie en kwaliteit in deze KMO.

Er liep ondertussen een rode draad doorheen mijn loopbaan: mensen tot hun recht laten komen in organisaties en in hun leven. Vanuit die interesse volgde ik verschillende opleidingen en startte ik in 2006 een praktijk als coach in combinatie met mijn job.

Mijn laatste job als werknemer speelde zich af in de zorgsector van 2010 tot 2015. Als deeltijds zorgcoördinator was ik verantwoordelijk voor een project rond chronisch zorg.  Het was mijn opdracht om de samenwerking tussen zorgverleners te bevorderen. In 2015 vond ik de tijd rijp om volledig zelfstandige te worden.

Vandaag werk ik als loopbaancoach voor The Job Coach en run ik mijn eigen bedrijf ChooseGreatness. Ik werk een aantal uren per week in Dessel als loopbaancoach en begeleid individuele loopbaantrajecten voor werknemers en zelfstandigen.  Het is mijn passie om ieders talent tot zijn/haar recht te laten komen.

Gevolgde opleidingen:

  • 2003 – 2006: opleiding tot individuele coach
  • 2008 – 2012: jaarreeksen authenticiteit
  • 2008 -2009: meesterschap inspirerend coachen
  • 2010: coachen van persoons- en zijnsvragen
  • 2013: inspiring speech – 6 maanden programma spreken voor publiek
  • 2014-2015: jaartraject creatieve masterclass
  • 2015-2016: leergang systemisch werk ‘daretosee’
  • 2015-2016: business programma – opstarten & runnen van een bedrijf

Wat Greet Cox doet bij Patri Corpus