Eva De Laet

(Sport) Kinesitherapeute / Manuele Lymfedrainage / Manuele therapie in opl.
014/37 17 22

Ik werd geboren op 5/02/1993 te Mol en ik ben hier verder ook opgegroeid. Mijn lager en middelbare studies heb ik doorlopen aan de KSOM (Rozenberg SO) te Mol, waar ik afstudeerde in de richting economie moderne talen.

Tijdens mijn kinderjaren ben ik gepassioneerd geraakt door sport. MOZKA (zwemclub), MOKKA (kayakclub), Gym Mol (Tumbling en SRG), Ginvo M.S.V.T vzw-Mol (volleybal) zijn de clubs waar ik sportief lid van was. In 2004 ging mijn interesse uit naar VABCO Mol Atletiek waar ik momenteel nog prominent actief ben. Ik heb me meer toegelegd op het polsstok-en hinkstapspringen. De laatste jaren is de 7-kamp (Meerkamp) meer onder mijn aandacht gekomen. Bijna dagelijks train ik om de vorm op peil te houden. Meermaals behaalde ik podiumplaatsen en werd ik in 2015 bekroond met de troffee “Sportvrouw van het jaar” in Mol.

Als jobstudent ben ik 6 jaar lang actief geweest bij de sportdienst te Mol waar ik diverse sportactiviteiten mee begeleidde zoals omnisportkampen, surfkampen, hoogteparcours tijdens een dagtrip in de Ardennen en skiën in Landgraaf. Hierdoor beschik ik over een scala aan kennis van verschillende sporten.

Van kleins af aan wou ik altijd al in de sport/medische sector een job vinden. Mijn keuze om Kinesitherapie te studeren lag dan eigenlijk voor de hand. In september 2011 startte ik mijn bacheloropleiding in de Kinesitherapie te Hasselt. Tijdens mijn opleiding heb ik tevens een certificaat behaald van Medical Taping (kinesiotaping) bij Wellness Academie te Hasselt. In 2016 behaalde ik mijn diploma “Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, Musculoskeletale optie Sport Therapie” aan de Universiteit Hasselt en KU Leuven. Vanaf september 2016 ben ik werkzaam in de groepspraktijk van Erik Gys als kinesitherapeute.

Mijn interesses gaan uit naar sportkinesitherapie en manuele therapie. Na mijn masterdiploma wil ik hierin mijn inzichten nog verbreden. Om me verder te vervolmaken, kijk ik uit naar opleidingen manuele therapie, sportmassage en dry needling in de toekomst.

Opleidingen:

  • Bachelor in de revalidatiewetenschappen en de kinesitherapie, Universiteit Hasselt (2011-2014)
  • Certificaat Medical taping, Wellness Academie te Hasselt, (2015)
  • Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie optie Sporttherapie, Universiteit Hasselt,   (2014-2016)
  • Certificaat Manuele Lymfedrainage, Wellness Academie te Hasselt, (2016)

Wat Eva De Laet doet bij Patri Corpus